Naslov: Ajme koliko testova i lektira i ispitivanja 02.04.12 9:38
.Ovo vrijeme prije prekrasnih praznika bilo je grozno.Svaki dan puno nekih testova iz prirode,hrvatskog,ispitivanje iz geografije pa engleski.Svega toga puno pa sam se u četvrtk odlučila razboliti .Šalim se nisam se namjerno razbolila.No stvarno nam davaju previše testova a ispitivanja su još teža!U jednoj osnovnoj školi ukinuli su klasičnu domaću zadaću pa su tako probali angažirati učenike na satu.No ja mislim da to baš nije dobro.jer domaća zadaća je zapravo vježba nakon obrađenog gradiva.
costa
Broj postova : 18 Join date : 04.03.2012
Naslov: Re: Ajme koliko testova i lektira i ispitivanja 02.04.12 20:38
lilly2004 je napisao/la:
.Ovo vrijeme prije prekrasnih praznika bilo je grozno.Svaki dan puno nekih testova iz prirode,hrvatskog,ispitivanje iz geografije pa engleski.Svega toga puno pa sam se u četvrtk odlučila razboliti .Šalim se nisam se namjerno razbolila.No stvarno nam davaju previše testova a ispitivanja su još teža!U jednoj osnovnoj školi ukinuli su klasičnu domaću zadaću pa su tako probali angažirati učenike na satu.No ja mislim da to baš nije dobro.jer domaća zadaća je zapravo vježba nakon obrađenog gradiva.
Iz hrvatskog bi bilo dobro za domaću zadaću samo lektiru čitati, i iz engleskog nešto sa interneta tražiti i tako vježbati. I iz matematike isto je dobro imati zadaću jer vježbaš tako zadatke. Iz drugih predmeta bi trebalo ukinuti zadaće. I dobro recimo iz likovnog nacrtati nešto. Ja bi naprimjer iz geografije i povijesti da možemo sami nešto istražiti, neki grad, nacionalni park ili tako nešto. Skoro svi imamo internet, a i učitelj iz informatike nam da da surfamo ponekad. Radne bilježnice se mogu na satu ispuniti kao što to iz kemije rješavamo kiad stignemo.